Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Βελτίωση την Πέμπτη – Έντονες βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες την Παρασκευή (video)

Η Πέμπτη θα είναι μια ημέρα σχετικής βελτίωσης του καιρού, από το βράδυ όμως και από τα δυτικά αναμένονται ξανά βροχές, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Την Παρασκευή πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας με θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη. Δεν θα λείψουν οι βροχές και το Σάββατο κυρίως στα δυτικά. Από το απόγευμα του Σαββάτου αλλά και την Κυριακή και τη Δευτέρα θα βρέξει ξανά σε πολλές περιοχές , και στην Αττική.

Την Πέμπτη το πρωί ασθενείς βροχές προβλέπονται στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ιονίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις και αρκετές ώρες ηλιοφάνειας.

Όμως τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα σημειωθούν εκ νέου τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου σποραδικές καταιγίδες, μάλιστα τη νύχτα θα ενταθούν. Το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ. Στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φθάσει στα βόρεια τους 13 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι μέχρι 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή στα δυτικά προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους
ισχυρές. Θα βρέξει γρήγορα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη. Θα πέσουν λίγα χιόνια στα βουνά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι αρχικά στο Ιόνιο νοτιάδες θυελλώδεις βαθμιαία θα εξασθενήσουν και
θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο επίσης νοτιάδες βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 6 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία βόρεια θα φτάσει τους 10 με 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου τους 18 με 20 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος – Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος