Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Βελτιωμένος την Κυριακή – Νέα κακοκαιρία από το απόγευμα της Δευτέρας (video)

Με πολλές ώρες ηλιοφάνειας προβλέπεται η Κυριακή, από το βράδυ όμως πλησιάζει ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Έτσι την Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη αναμένεται πολύ βροχερός καιρός, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πολύ ισχυρούς νοτιάδες στα πελάγη.

Την Κυριακή στην αρχή της ημέρας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα όμως και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ στα βορειοδυτικά καταιγίδες. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια μέχρι 15 βαθμούς, στο νότιο Αιγαίο τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ αρχικά βορειοδυτικοί βαθμιαία νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το πρωί θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ από το απόγευμα νότιοι, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα στα δυτικά προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές αρχικά στο νότιο και το ανατολικό αιγαίο εκεί και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι όμως θα βρέξει και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στα πελάγη 5 με 6 και γρήγορα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος