O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Mε πτώση της θερμοκρασίας αλλά λίγες βροχές η νέα εβδομάδα

Tη νέα εβδομάδα μετά από καιρό οι βοριάδες θα κυριαρχήσουν στο Αιγαίο. Θα ρίξουν τη θερμοκρασία, από την Τετάρτη μάλιστα θα κυμαίνεται και λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Oι βροχές θα είναι γενικά λίγες. Μάλιστα μέχρι την επόμενη Κυριακή και ίσως και μέχρι την άλλη Τρίτη δεν προβλέπεται κάποιο καιρικό σύστημα να δώσει αξιόλογες βροχές στη χώρα. Επομένως η εβδομάδα θα είναι εβδομάδα βοριάδων, με σχεδόν κανονικές θερμοκρασίες αλλά και με πολύ ήλιο.

Τη Δευτέρα ο καιρός αρχικά αίθριος καιρός, από το μεσημέρι στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα βρέξει αρχικά σε Μακεδονία Θράκη και αργότερα προς το βράδυ στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια και τοπικά στην ανατολική Στερεά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει σε κανονικές τιμές για την εποχή. Μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός . Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις που θα αυξηθούν . Το βράδυ ίσως βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι δε θα ξεπεράσουν τα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός . Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις που θα αυξηθούν και αργότερα θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες. Οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι τις απογευματινές ώρες σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος