O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας (video)

Οι απόλυτα καλοκαιρινές θερμοκρασίες των 37 και 38 βαθμών των δύο τελευταίων ημερών τελείωσαν, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Από την Κυριακή ξεκινά η βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας. Την Κυριακή τα θερμόμετρα πάνω από 32 βαθμούς μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά. Υποχωρεί και άλλο η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες. Από την Πέμπτη μάλιστα η θερμοκρασία θα κυμαίνεται και κάτω από τα κανονικά επίπεδα.

Έως την Τρίτη ο καιρός αναμένεται γενικά ηλιόλουστος. Την Τετάρτη θα βρέξει σε Μακεδονία και Θεσσαλία. Την Πέμπτη είναι πολύ πιθανόν να βρέξει στις περισσότερες  ηπειρωτικές περιοχές.

Την Κυριακή στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στη Θράκη επίσης θα βρέξει τοπικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.
Προβλέπεται σταδιακή επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα δυτικά και τα βόρεια. Μόνο στα ανατολικά ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία ο  καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  λίγα σύννεφα και πολλές ώρες ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι αρχικά δυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι γρήγορα σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγα σύννεφα τοπικά.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος