Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Στα ηπειρωτικά άστατος καιρός το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή (video)

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός και το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, Όμως σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Γιαννόπουλο Παναγιώτη την Κυριακή αναμένεται να κορυφωθεί η αστάθεια με ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα την Κυριακή η θερμοκρασία στα βόρεια μόλις θα φτάσει τους 30 βαθμούς. Πρόσκαιρη καταιγίδα προβλέπεται καιγια την Αττική.

Από την Δευτέρα προβλέπεται και πάλι ηλιόλουστος καλοκαιρινός καιρός. Από τα μέσα της εβδομάδας η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει στα δυτικά ηπειρωτικά και τους 38 βαθμούς.

Τo Σάββατο κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το Ιόνιο. Σποραδικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικά και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Στην ανατολική νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό και το νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και πιθανόν να σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, που πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος