Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Μικρή άνοδος θερμοκρασίας – Επιδείνωση το Σάββατο

Θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία σήμερα, το Σάββατο όμως αναμένονται στη χώρα ξανά αρκετές βροχές αλλά και χιόνια, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Μέχρι τότε ο ισχυρός παγετός θα παραμείνει όμως το πρωί και το βράδυ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ξημέρωμα της Πέμπτης το θερμόμετρο έδειξε -15οC στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας, 12 στη Θήβα και τη Λιβαδειά -10oC στη Νεμέα και την Τρίπολη.

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στο Αιγαίο. Τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς θα σημειωθούν στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και την ανατολική Εύβοια. Στα ορεινά της Κρήτης, της Εύβοιας, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα πέσουν λίγα χιόνια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα βόρεια τους 07 με 09 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 09 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με το Βαρδάρη μέχρι 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και τη θερμοκρασία στου 7 βαθμούς

Την Παρασκευή από το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά, θα πέσουν και χιόνια στα βουνά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

Το Σάββατο θα σημειωθούν βροχές πρώτα στα δυτικά και τα βόρεια, βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα., Θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο. Θα χιονίσει σε όλα τα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και τα βόρεια. Τα χιόνια θα φτάσουν και στα βουνά της Αττικής.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος Μ.Sc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος