Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Με υψηλές θερμοκρασίες μέχρι την Τετάρτη

Και τη Δευτέρα θα πνέουν πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται στη δυτική Ελλάδα. Τα θερμόμετρα στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσουν τους 38 βαθμούς. Λίγες μπόρες αναμένονται στα βορειοδυτικά.

Δεν αλλάζει η καιρική κατάσταση ως την Τετάρτη. Την Πέμπτη τοπικές καταιγίδες προβλέπονται κυρίως στα βόρεια. Από την Παρασκευή και από τα βόρεια η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ αναμένονται σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά: Τη Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει. Στα δυτικά ηπειρωτικά η μέγιστη 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες μπόρες στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.)FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος