Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Με νοτιάδες αλλά και καταιγίδες η νέα εβδομάδα

Με νοτιάδες και περαιτέρω μικρή άνοδο της θερμοκρασίας αναμένεται η νέα εβδομάδα, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Ειδικότερα, πιο μαλακός αναμένεται ο καιρός με τους νοτιάδες να πνέουν και τις θερμοκρασίες να σημειώνουν μικρή άνοδο. Η πιο σημαντική καιρικά ημέρα θα είναι η Τρίτη με ισχυρές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα κεντρικά και νότια στα επίπεδα των 30 βαθμών μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Την Δευτέρα στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το απόγευμα θα επηρεάσουν τη δυτική Μακεδονία και στα δυτικά θα ενταθούν.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ψύχρα τις πρωινές ώρες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές με τα θερμόμετρα να ξεκινούν λίγο πάνω από το μηδέν.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι αρχικά ασθενείς και από τις μεσημβρινές ώρες νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 και από το απόγευμα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι αρχικά ασθενείς, από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος