Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Βροχές στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο – Σταδιακή βελτίωση

Την Δευτέρα αρχικά τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στη δυτική Ελλάδα, το ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη, σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Νέο βαρομετρικό χαμηλό με πολύ βροχερό καιρό από το απόγευμα της Τρίτης και από τα δυτικά, την Τετάρτη θα βρέξει στις περισσότερες περιοχές

Την Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο Αιγαίο αρχικά νότιοι 6 με 8 μποφόρ, σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει τους 16 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση .Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι από  νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος