Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Kυριακή η τελευταία μέρα της κακοκαιρίας “EVA”

Array

Η τελευταία μέρα της κακοκαιρίας «EVA» θα είναι η Κυριακή με σταδιακή βελτίωση του καιρού από τη Δευτέρα. Μέχρι το επόμενο Σάββατο δεν προβλέπεται κάποιο σύστημα να δώσει ξανά βροχές. Έτσι, οι επόμενες ημέρες της εβδομάδας θα είναι με πολλές ώρες ηλιοφάνειας. Τα θερμόμετρα όμως θα έχει επιστρέψει σε κανονικές τιμές για την εποχή,  γύρω στο μεσημέρι θα φτάνουν τους 20 με 23 βαθμούς. Ψύχρα αναμένεται τις πρωινές ώρες ιδιαίτερα στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Την Κυριακή προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου μέχρι το μεσημέρι, στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) μέχρι το απόγευμα, στις Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη και τις Σποράδες από το πρωί και στην περιοχή Σάμου-Ικαρίας και στα Δωδεκάνησα από νωρίς το απόγευμα. Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 18 με 20 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στα νησιά.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι νωρίς το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρές. Οι άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος