Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Iσχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και τα νότια προβλέπονται για σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Ειδικότερα, εκδόθηκε και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το χαμηλό καθώς θα κινηθεί σήμερα από το Ιόνιο προς το νότιο Αιγαίο θα δώσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκεί. Θα βρέξει αρκετά όμως και σε Θεσσαλία και κεντρική Στερεά.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, Οι βροχές και οι καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο. Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου θα βρέχει στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια. Την Κυριακή με βοριάδες 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο θα βρέχει σε Κρήτη και Δωδεκάνησα, βελτιωμένος ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές με ψύχρα το πρωί και θερμοκρασία πλέον στα επίπεδα των 20 βαθμών.

Σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, προβλέπονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από το απόγευμα στις δυτικές Κυκλάδες. Κατά περιόδους έντονες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7, στα κεντρικά και νότια νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και, κυρίως στα νότια παραθαλάσσια, καταιγίδες. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές, που πιθανόν κατά διαστήματα μέχρι το απόγευμα να είναι ισχυρές. Μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στα παραθαλάσσια. Οι άνεμοι ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος