Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Γενικά αίθριος ο καιρός Δευτέρα και Τρίτη – Σημαντική αλλαγή την Πέμπτη (video)

Δευτέρα και Τρίτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Αλλαγή του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Τετάρτης και από τα βορειοδυτικά. Την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά κεντρικά και τα βόρεια. Μάλιστα στα βορειοδυτικά την Πέμπτη τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά.

Την Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ανατολικά και τα νότια τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες θα φτάσει τους 24 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα ορεινά και ημιορεινά όμως το πρωί η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι κάτω από 10 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις το πρωί. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται επίσης γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένεται τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μέχρι 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Η Τρίτη προβλέπεται ακόμα μια ηλιόλουστη ημέρα με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα
ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο αρχικά 3 με 4, από το βράδυ νοτιοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός – Μετεωρολόγος FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος