Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Φεύγει η σκόνη – Πρόγνωση και για το Σαββατοκύριακο (video)

Το σημαντικό καιρικό νέο της ημέρας είναι ότι η σκόνη φεύγει από την ατμόσφαιρα της χώρας σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Η σκόνη που ήταν πολύ στον ουρανό χθες και εμπόδισε και την άνοδο της θερμοκρασίας ήδη στα δυτικά και βόρεια έχει καθαρίσει και μετά το μεσημέρι θα περιοριστεί στα πιο ανατολικά τμήματα του Αιγαίου.

Το Σαββατοκύριακο λίγο η θερμοκρασία θα πέσει και κυρίως στα βόρει., ενώ δεν θα λείψουν τοπικές βροχές στα δυτικά και λίγα χιόνια στον ορεινό ηπειρωτικό κορμό. Η αίσθηση πάντως θα είναι στις υπόλοιπες περιοχές ενός καθαρού ανοιξιάτικου καιρού.

Σήμερα κυρίως στα δυτικά, και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και τα βόρεια, οι οποίες στα βορειοδυτικά είναι πιθανό πρόσκαιρα να είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά όπου η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη το θερμόμετρο τοπικά θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς.

Στην Αττική σήμερα λίγες νεφώσεις, τις πρωινές ώρες κυρίως αυξημένες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Από νωρίς το απόγευμα αίθριος. Οι άνεμοι από νότίες διεθύνσεως 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος – Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.) FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος