Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Σε ποιες περιοχές αναμένονται αυξημένοι κεραυνοί και χαλάζι (video)

Η εβδομάδα προβλέπεται ότι θα κυλήσει με έντονα άστατο καιρό στα ηπειρωτικά, ακόμα και μέχρι την Κυριακή σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Η θερμοκρασία ως την Κυριακή δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς και θα είναι λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Tην Τρίτη στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία προβλέπονται, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικά από χαλαζοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγα σύννεφα που το μεσημέρι απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, κυρίως στα βουνά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Στην Αττική ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα από το μεσημέρι ισχυρές. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά
αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι απόγευμα σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους στα ηπειρωτικά και κυρίως στην Πελοπόννησο θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, μόνο στα ορεινά της Κρήτης τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν λίγες μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ο άστατος καιρός θα συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες ως την Κυριακή με τις μπόρες και καταιγίδες να εκδηλώνονται στα ηπειρωτικά κυρίως το μεσημέρι απόγευμα και τη θερμοκρασία να μην αλλάζει.

Γιαννόπουλος Παναγιώτης Μετεωρολόγος FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος