Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Έντονα άστατος καιρός το επόμενο τριήμερο και κυρίως την Κυριακή (video)

Kαι την Παρασκευή στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά αλλά και το Σαββατοκύριακο (και κυρίως την Κυριακή) σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο αναμένεται έντονα άστατος καιρός με τοπικά ισχυρές καταιγίδες και σημαντική ηλεκτρική δραστηριότητα (κεραυνούς). Το σαββατοκύριακο πρόσκαιρα θα επηρεαστεί και το Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο ο καιρός θα παραμείνει ηλιόλουστος (εξαίρεση το βράδυ της Κυριακής στο βορειοανατολικό Αιγαίο)

Την Παρασκευή προβλέπεται έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και την κεντρική Στερεά. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ. Ηλιόλουστος καιρός προβλέπεται στο Ιόνιο και το Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα το μεσημέρι απόγευμα Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη από τις πρωινές ώρες τα σύννεφα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά διαστήματα έντονα, θα εξασθενήσουν το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο στο Αιγαίο ο καιρός θα παραμείνει ηλιόλουστος. Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο , τη Θεσσαλία. τη Μακεδονία. Αν και στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν μεσημέρι απόγευμα, στη Μακεδονία θα συνεχιστούν και τη νύχτα προς Κυριακή. Οι άνεμοι τοπικά 6 μποφόρ, Η θερμοκρασία στους 32 με 34 βαθμούς.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος