Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά με αρκετές βροχές (video)

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά κινούμενα από τα δυτικά στα ανατολικά και θα δώσουν πολύ βροχερό καιρό τις επόμενες ημέρες ως την Κυριακή στις περισσότερες περιοχές, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Τοπικά θυελλώδεις νοτιάδες θα πνέουν στα πελάγη. Η θερμοκρασία με τους νοτιάδες θα παραμείνει σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα.

Την Πέμπτη στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες Στην υπόλοιπη χώρα από το μεσημέρι θα βρέξει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο.
Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί στα πελάγη 5 με 7και  βαθμιαία  στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή  άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 18 με 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι βαθμιαία νοτιοδυτικοί από το μεσημέρι 5 με 6 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ πιθανώς να βρέξει τοπικά . Και εδώ οι άνεμοι βαθμιαία νότιοι από το μεσημέρι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα περιοριστούν στα πιο ανατολικά, όμως ένα χαμηλό το βράδυ από τα δυτικά θα δώσει ξανά έντονες βροχές και καταιγίδες.  Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί το βράδυ 7 με 8 μποφόρ.  Στο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8  μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος