Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή έως το Σάββατο (video)

Ο χρόνος άλλαξε όμως το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας δεν θα αλλάξει ως τουλάχιστον το Σάββατο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Τη φετινή Πρωτοχρονιά πολλά ρεκόρ θερμοκρασίας σημειώθηκαν στην Ευρώπη. Στη Βαρσοβία για παράδειγμα το θερμόμετρο έφτασε 19οC, στην Άθήνα έφτασε τους 18οc.

Στη χώρα μας οι θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά θα διατηρηθούν έως το Σάββατο, χωρίς βροχές έως την Παρασκευή, μετά τις 8 Γενάρη προβλέπεται ότι η θερμοκρασία θα επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα

Την Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μόνο στη βόρεια Κρήτη. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι ασθενείς στα πελάγη βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα βόρεια θα φθάσει τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική μια ηλιόλουστη ημέρα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος