Κακοκαιρία «Αθηνά» — Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες & χαλάζι (video)

Το πρώτο έντονο καιρικό σύστημα του Φθινοπώρου θα επηρεάσει τη χώρα μας Πέμπτη και Παρασκευή σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, που, για να τονίσει την καιρική επικινδυνότητα, έδωσε και όνομα. Αν και το Σαββατοκύριακο δεν θα λείψουν οι βροχές και οι καταιγίδες κυρίως δυτικά και βόρεια, δεν θα έχουν την ένταση και τη διάρκεια της Πέμπτης Παρασκευής.

Την Πέμπτη προβλέπεται κακοκαιρία στη δυτική, κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Εύβοια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Στo Aιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 ενισχυόμενοι το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο σε 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι  ανατολικοί 4 με 5 και από βράδυ 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή  στο νοτιοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις δυτικές-βόρειες Κυκλάδες και από το μεσημέρι στο βορειοανατολικό Αιγαίου. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στην Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος
Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος