ertnews.gr

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Απόλυτη λιακάδα το ΣΚ (video)

24/09 17:32
Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Απόλυτη λιακάδα το ΣΚ (video)

Με απόλυτη λιακάδα θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο αλλά και η Δευτέρα.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο το μεσημέρι θα φτάσει και πάλι τα επίπεδα των 30 βαθμών σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Και για όσους σκέφτονται ένα θαλασσινό μπάνιο, η θερμοκρασία της θάλασσας θα είναι 23 με 24 βαθμούς στο βόρειο Αιγαίο, 25 με 26 βαθμούς Κελσίου στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο.

Φθινοπωρινός καιρός με πολλές βροχές και κρύο δεν προβλέπεται μέχρι τουλάχιστον την Τετάρτη.

Το Σάββατο γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει και τους 30 βαθμούς. Ψύχρα το πρωί κυρίως στη δυτική Μακεδονία όπου η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι κοντά στους 5 βαθμούς Κελσίου

Στην Αττική προβλέπεται μια απόλυτα ηλιόλουστη ημέρα. Οι άνεμοι ασθενείς μεταβλητοί και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης προβλέπεται μια ηλιόλουστη φωτεινή ημέρα. Οι άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή προβλέπεται ακόμα μια ημέρα με γενικά αίθριο καιρό.Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο την ημέρα βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά η μέγιστη θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 26 με 29 βαθμούς.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version