Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία όμως όχι καύσωνας

Ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες όμως σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, αλλά ούτε καύσωνας θα είναι ούτε καν δημοσιογραφικός «μίνι καύσωνας».

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν Πέμπτη και Παρασκευή οπότε θερμόμετρο θα φτάσει τους 32 με 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Το Σαββατοκύριακο θα υποχωρήσει ο υδράργυρος , αναμένονται μάλιστα και τοπικές καταιγίδες.

Tην Κυριακή στην αρχή της ημέρας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση. Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως ορεινά όπως επίσης και στα ορεινά της Ηπείρου, κεντρικής στερεάς και Θεσσαλίας. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα δυτικά ηπειρωτικά από 12 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 32 και στη νησιωτική χώρα από 16 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.

Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος