Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Αίθριος το Σαββατοκύριακο – Μπόρες την Τρίτη και Τετάρτη (video)

Με γενικά αίθριο καιρό και λίγα σύννεφα το μεσημέρι στα ηπειρωτικά προβλέπεται ότι θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο και τη θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα το μεσημέρι γύρω στους 30 βαθμούς, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Τρίτη και κυρίως Τετάρτη προβλέπεται άστατος καιρός στα ηπειρωτικά με μεσημεριανές -απογευματινές μπόρες και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές.

Το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι – απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και υπάρχει πιθανότητα για λίγες μπόρες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στα ηπειρωτικά σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα 29 με 31 βαθμούς. Το πρωί η ελάχιστη θερμοκρασία σε Ήπειρο και δυτική Μακεδονία κάτω από 10 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης ο καιρός γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς, πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Στα βόρεια το μεσημέρι απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και στα ανατολικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά ασθενείς, βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Τη Δευτέρα τοπικές μπόρες θα σημειωθούν στη βόρεια Ελλάδα, ενώ Τρίτη και Τετάρτη άστατος ο καιρός στα ηπειρωτικά με αρκετές μπόρες και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι απόγευμα. Περισσότερα τα φαινόμενα την Τετάρτη μέχρι και την Πελοπόννησο. Δεν αποκλείεται την Τετάρτη κάποια πρόσκαιρη καταιγίδα να δουν και οι κάτοικοι της Αττικής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος