Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Βροχές με χιόνια στα ορεινά – Τι αναμένεται τη Μ. Εβδομάδα


Βροχερός θα είναι ο καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά. Παρασκευή και Σάββατο βελτιώνεται ξανά ο καιρός με τη θερμοκρασία να αναμένεται ότι θα επανέλθει σχεδόν σε κανονικές τιμές.

Το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες ενώ θα συνεχιστεί ό άστατος καιρός και τη Μ. Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 20 βαθμούς. Την Τρίτη η αστάθεια του καιρού θα περιοριστεί.

Πιο αναλυτικά για σήμερα: Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία, από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά της χώρας, θα σταματήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και πρόσκαιρα στο Ιόνιο θα ενισχυθούν τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το μεσημέρι ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία Οι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία έως 12 βαθμούς Κελσίου.


Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος