Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Βροχές και κρύο διαρκείας από το Σάββατο

Με βροχές στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο σήμερα Τετάρτη , μικρή άνοδο της θερμοκρασίας την Πέμπτη. Με πολλές ώρες ηλιοφάνειας η Πέμπτη και η Παρασκευή Από το μεσημέρι του Σαββάτου η θερμοκρασία υποχωρεί και πάλι.

Θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά τουλάχιστον για επτά ημέρες. Προφανώς οι χαμηλές θερμοκρασίες συνδέονται με ψυχρές αέριες μάζες. Είναι πολύ πιθανόν ότι σε συνδυασμό και με άλλους ατμοσφαιρικούς παράγοντες θα δώσουν και χιόνια. Για παράδειγμα είναι πολύ πιθανόν το Σάββατο να χιονίσει πρόσκαιρα σε ορεινές περιοχές σε κεντρική Στερεά  και Πελοπόννησο, και την Κυριακή στα ορεινά ημιορεινά Εύβοιας και ορεινά Κρήτης.

Πιο αναλυτικά για σήμερα

Στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 και 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.


Η θερμοκρασία θα μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική προβλέπονται Λίγες νεφώσεις Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία  έως 12 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός.  Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία έως 11 βαθμούς Κελσίου.

 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος