Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Tοπικές βροχές στα ανατολικά – Hλιόλουστη η 25η Mαρτίου

Το Σαββατοκύριακο της 25ης Μαρτίου αναμένεται να είναι γενικά ηλιόλουστο, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν στους 22 - 24 βαθμούς Κελσίου.

Tοπικές βροχές θα έχουμε σήμερα στα ανατολικά της χώρας, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Περαιτέρω βελτίωση του καιρού θα υπάρξει την Πέμπτη (22/3), Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας, με την ΕΜΥ να συμμετέχει στον εορτασμό ανοίγοντας τις πύλες της για το κοινό.

Με λίγα σύννεφα και πολύ ήλιο θα είναι ο καιρός από την Παρασκευή ενώ το Σαββατοκύριακο της 25ης Μαρτίου -με τα έως τώρα μετεωρολογικά στοιχεία- αναμένεται να είναι γενικά ηλιόλουστο, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν στους 22 – 24 βαθμούς Κελσίου. Ταυτόχρονα, χωρίς προβλήματα, θα είναι ο καιρός στη θάλασσα για όσους επιλέξουν τις μετακινήσεις με πλοία, καθώς οι άνεμοι δε θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ, και μόνο στα νότια πελάγη.

Από τη Δευτέρα, όμως, και στα δυτικά και βόρεια της χώρας αναμένεται αλλαγή του καιρού με αρκετές βροχές. Η Τρίτη, μάλιστα, εκτός από τις βροχές, την πτώση της θερμοκρασίας θα έχει ακόμα και χιόνια σε ορεινές περιοχές ακόμα και της κεντρικής Στερεάς

Πιο αναλυτικά για σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες οπότε είναι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί. Η θερμοκρασία δεν θα ανέβει πάνω από τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος