Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Περιορίζονται οι βροχές – Επιστρέφει το Σάββατο η αστάθεια

Λιγότερες βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα στα ηπειρωτικά, κυρίως σε ορεινές περιοχές, αλλά και στις πεδινές περιοχές της Θράκης. Και αύριο Παρασκευή αντίστοιχες θα είναι οι καιρικές συνθήκες. Θα βρέξει όμως και στην δυτική Κρήτη. Το Σάββατο η αστάθεια επιστρέφει με αρκετές βροχές και τοπικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές στα ηπειρωτικά, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, όμως στα ανατολικά ηπειρωτικά θα συνεχιστούν σε κάποιες περιοχές και το βράδυ. Περιορίζεται η αστάθεια ξανά την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στα ορεινά. Στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας προβλέπονται και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και είναι πιθανόν να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος