Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Παραμένει άστατος – Βελτιωμένος το τριήμερο του Αγίου Πνέυματος

Ο άστατος καιρός με τις μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά, θα διατηρηθεί και σήμερα. Όμως και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες.

Την Πέμπτη ο άστατος καιρός θα περιοριστεί  στα πιο δυτικά τμήματα της χώρας. Με τα τελευταία στοιχεία, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η αστάθεια περιορίζεται σημαντικά. Στα νησιά τόσο του Ιονίου όσο και στο Αιγαίο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πιο αναλυτικά για σήμερα:

Στην ανατολική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στην Κρήτη.

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 με 26 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία μεταβλητοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος