Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Με τοπικές βροχές σήμερα, οι επόμενες ημέρες με νοτιάδες και σκόνη

Με τοπικές βροχές σήμερα, σε Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο λίγες καταιγίδες , τις επόμενες ημέρες ακολουθούν νοτιάδες και σκόνη σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Επόμενες βροχές το βράδυ της Τρίτης έως το ξημέρωμα της Τετάρτης, και ξανά την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα παραμείνει όλη την εβδομάδα πάνω από τους 20 βαθμούς στα κεντρικά και νότια τιμές που είναι υψηλότερες από τα κανονικά επίπεδα.  Το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης στην βόρεια Κρήτη δεν αποκλείεται το θερμόμετρο να φτάσει και τους 25 βαθμούς

Πιο αναλυτικά για σήμερα στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια θα σταματήσουν και το βράδυ και θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο.


Στην υπόλοιπη χώρα, αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέχρι το απόγευμα στην περιοχή Κυκλάδων – Κρήτης 7 με 8 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς, όμως στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος