Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Με μελτέμια και δροσιά ο Δεκαπενταύγουστος

Η ημέρα του Δεκαπενταύγουστου προβλέπεται με δροσερό, ηλιόλουστo καιρό, με καλές θερμοκρασίες. Δεν θα λείψουν πάντως μεσημεριανές μπόρες στα βουνά της Ηπείρου. Αισθητό θα είναι το μελτέμι ισχύος έως 6 μποφόρ που θα διατηρηθεί για αρκετές ημέρες ακόμα στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία πάντως από την Τετάρτη θα σημειώνει σταδιακή άνοδο και στο τέλος της εβδομάδας θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο υψηλότερα από τα κανονικά.

Πιο αναλυτικά για σήμερα Τρίτη, ημέρα της Παναγίας, στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες παροδικές νεφώσεις με τοπικές μπόρες το μεσημέρι στην Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα νότια ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 32 με 34 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Μετεωρολόγος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος