Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Καθαρά Δευτέρα με σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες

Με αρκετή σκόνη στην ατμόσφαιρα, σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις νοτιάδες θα κυλήσει η καθαρά Δευτέρα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, θα συνεχίσει ο καιρός από την Τρίτη και μετά. Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται από τα μέσα της εβδομάδας.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή η θερμοκρασία θα κυμαίνεται, μετά από ημέρες, ξανά σε κανονικά επίπεδα.

Το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, προβλέπεται με αρκετές βροχές στις περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες έως τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και στη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά, όπου θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη επίσης αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος