Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Επιστρέφει η άνοιξη, ανεβαίνει η θερμοκρασία

Μετά τον κρύο και σε πολλές περιοχές συννεφιασμένο καιρό επιστρέφει σήμερα Πέμπτη ο ηλιόλουστος καιρός σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς το μεσημέρι.

Την Παρασκευή το απόγευμα και έως το πρωί του Σαββάτου στα κεντρικά και νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Νέα βελτίωση αναμένεται την Κυριακή.

Tην Δευτέρα, 25η Μαρτίου πιο ηλιόλουστος καιρός προβλέπεται στα ανατολικά και νότια, ενώ κυρίως στα δυτικά και λιγότερα στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα 18 με 20 βαθμούς το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν κάποιο θέμα στις θαλάσσιες μετακινήσεις.

H ΕΡΤ συμμετέχει στη σημερινή παγκόσμια καμπάνια Weather Kids #weatherkids του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (United Nations Development Programme @UNDP). Στόχος της εκστρατείας είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να κινητοποιήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να αναλάβουν ουσιαστική δράση για το κλίμα για τις μελλοντικές γενιές.

Σε περισσότερες από 80 χώρες, με συμμετοχή πάνω από 100 τηλεοπτικών σταθμών, το κοινό εκτός από τα κλασικά δελτία καιρού θα δει σήμερα 21 Μαρτίου  μια ειδική πρόγνωση για το έτος 2050, που παρουσιάζουν παιδιά ως μετεωρολόγοι.  Η εκστρατεία ξεκίνησε σήμερα, ακριβώς στις 07:01 ώρα Ελλάδας. Για αυτό το λόγο, πιθανόν η ΕΡΤ να είναι το πρώτο τηλεοπτικό δίκτυο στον πλανήτη, που δείχνει στον αέρα αυτό το βίντεο, μάλιστα, ειδικά για αυτήν, μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.  

Η πρόγνωση τελειώνει με μια ισχυρή έκκληση των παιδιών: «Δεν είναι απλώς ένα δελτίο καιρού για εμάς. Είναι το μέλλον μας».

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος