Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Επιλεκτικός χιονιάς, αλλά … χιονιάς

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες

Συνεχίζονται και σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες οι επιλεκτικές χιονοπτώσεις στη χώρα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Ειδικότερα, επηρεάζουν κυρίως τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες καθώς και τα ορεινά ημιορεινά Κυκλάδων και Κρήτης. Και σήμερα πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.

Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα. Στις ίδιες περιοχές θα χιονίζει αν και όχι με την ίδια ένταση και την Τρίτη και την Τετάρτη. Όμως καθώς οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα διατηρηθούν στη χώρα μας και τις επόμενες ημέρες και την Πέμπτη δεν θα λείψουν τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως σε Μαγνησία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία.

Πιο αναλυτικά για σήμερα Δευτέρα:

Κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές -στα κεντρικά και βόρεια- με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή και θα κυμαίνεται σε κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και κατά διαστήματα χιονοπτώσεις οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία: έως 4 με 5 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος