Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Άστατος τη Μ. Εβδομάδα με μπόρες και καταιγίδες

Το ξεκίνημα της Μ. Εβδομάδας, η Κυριακή των Βαΐων, θα είναι και η αρχή ενός άστατου καιρού. Έως και Μ. Τετάρτη προβλέπονται τοπικές βροχές, μπόρες και καταιγίδες, περισσότερες το μεσημέρι και το απόγευμα και κυρίως στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Όμως την Μ. Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται, γενικά αίθριος, χωρίς κανένα πρόβλημα σε στεριά και θάλασσα η έξοδος των εκδρομέων. Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και στο τέλος της εβδομάδας να ξεπερνά και τους 20 βαθμούς το μεσημέρι. Όμως δεν είναι απίθανο ο άστατος καιρός στα ηπειρωτικά να επιστρέψει στο τέλος της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή των Βαΐων προβλέπονται τοπικές βροχές αρχικά στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα, βαθμιαία και στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Από το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ασθενείς, στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος