Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Από το απόγευμα της Δευτέρας και από τα δυτικά πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού

Από το απόγευμα της Δευτέρας και από τη δυτική Ελλάδα αναμένεται αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες όμως πρόσκαιρη σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Το απόγευμα της Δευτέρας θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, το βράδυ όμως τα φαινόμενα θα έχουν εξασθενήσει. Θα βρέξει το βράδυ και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και με τοπικές καταιγίδες. Θα χιονίσει και στα βουνά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Πιθανώς πρόσκαιρα τα φαινόμενα να είναι ισχυρά στα δυτικά, την δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Ήδη το πρωί της Τρίτης  το σύστημα θα βρίσκεται αρκετά ανατολικά και θα επηρεάζει το ανατολικό Αιγαίο ,την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος με λίγες βροχές κυρίως στα δυτικά. Κάποιες τοπικού χαρακτήρα βροχές αναμένονται στα ηπειρωτικά την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Την Παρασκευή νέες βροχές στη χώρα και με πτώση της θερμοκρασίας, θα χιονίσει στα ορεινά στον ηπειρωτικό κορμό. Ο χειμώνας έχει βέβαια τελειώσει. (αν ήρθε και ποτέ φέτος…)

Για τη Δευτέρα πιο συγκεκριμένα:

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι νότιοι το απόγευμα 5 και το βράδυ 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τη νύχτα πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος