Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ανοιξιάτικο τριήμερο με “χειμωνιάτικη” συνέχεια

Ανοιξιάτικες με υψηλές θερμοκρασίες θα είναι οι επόμενες τρεις ημέρες, ωστόσο την Τρίτη ο καιρός θα θυμίζει περισσότερο χειμώνα σύμφωνα με το μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Σήμερα ανεβαίνει λίγο ακόμα η θερμοκρασία, θα ξεπεράσει και τους 20 βαθμούς με γενικά αίθριο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Και το Σαββατοκύριακο της 25ης αναμένεται γενικά ηλιόλουστο,  με θερμοκρασίες στους 22 με 24 βαθμούς, χωρίς προβλήματα και με τους ανέμους στη θάλασσα καθώς οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ και μόνο στα νότια πελάγη. Από τη Δευτέρα όμως και από τα δυτικά και βόρεια αναμένεται αλλαγή του καιρού με αρκετές βροχές. Η Τρίτη μάλιστα εκτός από τις βροχές, την πτώση της θερμοκρασίας θα έχει ακόμα και χιόνια σε ορεινές περιοχές ακόμα και της κεντρικής Στερεάς , ακόμα και της Πελοποννήσου.

Πιο αναλυτικά για σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική χώρα. Λίγες τοπικές βροχές ή όμβροι θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

 Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου…

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις το απόγευμα οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος