Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία σήμερα – Κρύο και ισχυροί βοριάδες από την Κυριακή

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού έως το Σάββατο, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλοθα είναι η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Όμως νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ αναμένονται αρνητικές θερμοκρασίες.

Η θερμοκρασία θα πέσει από την Κυριακή έως την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται και κάτω από τα κανονικά επίπεδα. Στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ ισχυροί παγεροί βοριάδες. Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος.

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται σε Εύβοια, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη. Στις περιοχές αυτές θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών θα σημειωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης.

Στην Αττική σήμερα αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυνανθεί έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος