Ο καιρός με την Πάτυ Σπηλιωτοπούλου: Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, με ισχυρά φαινόμενα, χαλάζι και χιόνια

Με κακοκαιρία ξεκινά και αυτή η εβδομάδα, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Πάττυ Σπηλιωτοπούλου, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους, ενώ θα πέσει λίγο η θερμοκρασία και δε θα λείψουν τα χιόνια στα ορεινά.

Πιο συγκεκριμένα, τοπικά ισχυρά φαινόμενα αναμένουμε σήμερα στα δυτικά και αύριο στα βορειοανατολικά και το Α. Αιγαίο. Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες περιμένουμε και σε Αττική και Εύβοια τη νύχτα και αύριο το πρωί.

Την Τετάρτη θα έχουμε ακόμα βροχές, κυρίως όμως στα δυτικά και το Α. Αιγαίο, καθώς και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, σταδιακά όμως θα αρχίσουν τα φαινόμενα να υποχωρούν και να περιορίζονται στα δυτικά και το Α. Αιγαίο και μέχρι το βράδυ θα υποχωρήσουν, ενώ οι άνεμοι που θα γυρίσουν και πάλι σε νοτιάδες και θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρκετά βελτιωμένος και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία, νέα επιδείνωση όμως φαίνεται να περιμένουμε από την Παρασκευή και πάλι από τα δυτικά.

ΣΗΜΕΡΑ

Βροχές και καταιγίδες σταδιακά σε όλη τη χώρα, τοπικά ισχυρές στα δυτικά όπου θα έχουμε και χαλαζοπτώσεις στην Ήπειρο, τη Δ. Στερεά και τη Δ. Πελοπόννησο, ενώ θα έχουμε και λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι νοτιάδες θα ενισχυθούν και θα φτάνουν και τα 7-8bf στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία δεν αλλάζει σημαντικά, φτάνοντας τους 18 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και τους 19-20 στην Κρήτη και Δωδεκάνησα.

ΑΤΤΙΚΗ

Σταδιακή συννεφιά και από το απόγευμα κυρίως βροχές και το βράδυ καταιγίδες που τη νύχτα θα είναι τοπικά ισχυρές. Πολύ ισχυροί νοτιάδες, βαθμιαία έως 7-8bf και θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως από το απόγευμα, που τη νύχτα θα ενταθούν. Νοτιάδες 3-5bf και θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ

Περισσότερες κι εντονότερες βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, τοπικά ισχυρές στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη, το Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Βορειοδυτικοί, θυελλώδεις άνεμοι έως 8bf και πτώση θερμοκρασίας, που δε θα ξεπεράσει τους 14-16 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος