Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Βροχές, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια μέχρι τέλος της εβδομάδας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.

Παρά τη μικρή ανάπαυλα, βροχερός θα συνεχίσει ο καιρός μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, ενώ και οι νοτιάδες θα πνέουν θυελλώδεις.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα θα έχουμε πάλι βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια, νοτιάδες έως 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ, αν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αύριο, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν πρώτα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα, ενώ οι νοτιάδες που θα φτάνουν στα πελάγη και τα 8 μποφόρ, θα εξασθενήσουν λίγο από το απόγευμα και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά, το Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και στα δυτικά, όπου θα ενταθούν ξανά από το βράδυ.

Βροχές και καταιγίδες περιμένουμε και το Σαββατοκύριακο στις περισσότερες περιοχές, με έμφαση το Σάββατο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρές, που την Κυριακή θα εξασθενήσουν από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά. Θα ενισχυθούν εκ νέου οι άνεμοι, το Σάββατο νοτιάδες τοπικά και έως 9 μποφόρ στα πελάγη και σταδιακά βοριάδες την Κυριακή με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά. Χιόνια θα πέφτουν όλες τις ημέρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και τη Δευτέρα, με βροχές κυρίως στη Θράκη και το Α. Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε και διαστήματα ηλιοφάνειας, οι ξένοι θα εξασθενήσουν και μόνο στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, θα πέσει όμως λίγο η θερμοκρασία.

ΣΗΜΕΡΑ

Στα δυτικά βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες και στην υπόλοιπη χώρα σταδιακή συννεφιά με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και το Α. Αιγαίο. Νοτιάδες έως 7 και στο Β. Αιγαίο από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ και θερμοκρασία σε άνοδο, έως 14-16 βαθμούς στα βόρεια και έως 18-20 στις υπόλοιπες περιοχές.

ΑΤΤΙΚΗ

Σταδιακή συννεφιά, ενίσχυση των νοτιάδων έως 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σταδιακή συννεφιά με πιθανές βροχές από το βράδυ, ενίσχυση των νοτιάδων έως 4-6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 13 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ

Βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, που από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη, το Α. Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και στα δυτικά όπου όμως θα ενταθούν εκ νέου από το βράδυ και θα επεκταθούν αναλυτικότερα. Νοτιάδες έως 8 μποφόρ τοπικά στα πελάγη, με μικρή εξασθένηση στα 7 από το απόγευμα και θερμοκρασίες έως 15-17 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια και έως 18-20 και στο Αιγαίο έως 20-22.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος