Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Φεύγει η ζέστη, έρχονται βροχές στη Δ. και Κ. Μακεδονία

Επιμένει η ζέστη και σήμερα, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν και πάλι κατά τόπους τους 38-40 βαθμούς στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.

Πιο υποφερτές συνθήκες θα επικρατούν στα νησιά με τις θερμοκρασίες να μη ξεπερνούν τους 34-36, με εξαίρεση Κρήτη και Δωδεκάνησα όπου θα ανέβουν και στους 37-38 βαθμούς

Από την άλλη όμως, το ενισχυμένο μελτέμι στα πελάγη έως 6 μποφόρ, ναι μεν θα δρα σαν φυσικό κλιματιστικό, αλλά θα αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς, οπότε προσοχή!

Το Σάββατο, αν και θα πέσει λίγο η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά και βόρεια, στα ανατολικά θα φτάσει τοπικά τους 38 βαθμούς, ενώ ουσιαστική ανάσα περιμένουμε από την Κυριακή, που θα συνοδευτεί όμως και από αστάθεια και μπόρες μέχρι τη Δευτέρα…

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ηλιοφάνεια, με λίγες μόνο συννεφιές και πιθανές απογευματινές μπόρες, στα ορεινά της Δυτικής-Κ. Μακεδονίας. Βοριάδες έως 4-6 μποφόρ στα πελάγη και υψηλές θερμοκρασίες, έως 38-40 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενώ σε παραθαλάσσιες περιοχές και τα νησιά θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερες.

ΑΤΤΙΚΗ
Λιακάδα, βοριάδες στα ανατολικά έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 39 βαθμούς, στα ανατολικά 2-3 χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές το απόγευμα και πιθανές μπόρες στα γύρω ορεινά, μεταβλητοί άνεμοι έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 36 βαθμούς.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Καλός καιρός, με λίγες συννεφιές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και μεμονωμένες καταιγίδες στη Δυτική – Κ. Μακεδονία αναμένεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Δυτικοί και βόρειοι άνεμοι έως 6 μποφόρ τοπικά στα νότια πελάγη και μικρή πτώση θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια, στα ανατολικά ηπειρωτικά όμως θα φτάσει και τους 38 βαθμούς.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Αρχικά καλός, το μεσημέρι – απόγευμα όμως θα σημειωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια, ορεινά κυρίως. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν στα 3-5 μποφόρ τοπικά και θα πέσει η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος