Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Ζέστη όλη την εβδομάδα (video)

Η πολλή ζέστη και το ενισχυμένο μελτέμι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με τον υδράργυρο να φτάνει κατά τόπους στα ηπειρωτικά και τους 39-40 βαθμούς σήμερα και αύριο, ενώ το Σάββατο αν και θα πέσει λίγο η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά και βόρεια, θα παραμείνει στα ανατολικά φτάνοντας τοπικά τους 38 βαθμούς.

Την Κυριακή περιμένουμε περαιτέρω πρώτη, πάλι όμως σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας θα σημειωθούν 36-37 βαθμοί.

Σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους που θα φτάνουν μέχρι και το Σάββατο τα 4-6 μποφόρ, ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα εξακολουθεί να είναι αυξημένος.

Όσον αφορά τα φαινόμενα δεν αναμένουμε κάτι αξιόλογο, πέρα από λίγες μπόρες ή καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα και αύριο και στα βορειοδυτικά το Σαββατοκύριακο.

ΣΗΜΕΡΑ

Καλοκαιρία σε όλη τη χώρα, ενισχυμένοι βοριάδες 4-6 μποφόρ στα πελάγη και υψηλές θερμοκρασίες, έως 38-40 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενώ στα νησιά και τις παραθαλάσσιες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Λιακάδα, βοριάδες 3-5 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 39 βαθμούς, στα ανατολικά 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ηλιοφάνεια, μεταβλητοί άνεμοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 37 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ

Καλός καιρός και μόνο στα ορεινά κυρίως της Δυτικής – Κ. Μακεδονίας τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βοριάδες θα φτάνουν στα πελάγη τοπικά τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά έως 38-40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά και τα παραθαλάσσια θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Μετεωρολόγος: Παναγιώτα Δ. Σπηλιωτοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος