Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Βροχές και πτώση θερμοκρασίας (video)

Δε θα λείψουν οι βροχές, καθώς και στα βόρεια κυρίως κάποιες καταιγίδες μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, στις περισσότερες περιοχές όμως ο καιρός θα είναι καλός. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν αύριο και την Παρασκευή στα 7 μποφόρ στα νοτιοανατολικά και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο. Από το απόγευμα του Σαββάτου, περιμένουμε εκ νέου βροχές στα βορειοδυτικά, που σταδιακά την Κυριακή θα επεκταθούν και στα κεντρικά και βόρεια και δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ θα επιμείνουν και στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας και θα πέσει κι άλλο λίγο η θερμοκρασία.

ΣΗΜΕΡΑ
Στα δυτικά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα επικρατεί ηλιοφάνεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε λίγες συννεφιές και μέχρι το απόγευμα τοπικές βροχές και στα βόρεια λίγες καταιγίδες. Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 3-5 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν αλλάζει σημαντικά.

ΑΤΤΙΚΗ
Αρχικά καλός καιρός, με σταδιακές συννεφιές και μέχρι το απόγευμα ασθενείς βροχές στα βόρεια, βοριάδες 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 32 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες, με βελτίωση από αργά το απόγευμα, βοριάδες 3-4 και από το απόγευμα έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 31 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Στα δυτικά, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες ηλιοφάνεια. Στην υπόλοιπη χώρα συννεφιές, με σύντομες βροχές και πιθανές καταιγίδες σε Κεντρική – Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Β. Αιγαίο, Α. Θεσσαλία, Σποράδες, Α. Στερεάκαι Εύβοια και πιθανώς ΝΔ. Πελοπόννησο. Ενισχυμένοι βοριάδες 4-6 και από τομεσημέρι στο ΝΑ. Αιγαίο έως 7 μποφόρ και μικρή πτώση θερμοκρασίας, με τις μέγιστες να μην ξεπερνούν τους 30-32 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος