Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Αναλυτική πρόγνωση (video)

Για 4η συνεχόμενη ημέρα χτες είχαμε τοπικά ισχυρές βροχές, που προκάλεσαν προβλήματα σε Β. Εύβοια και Πήλιο. Συγκεκριμένα, από το απόγευμα της Πέμπτης έως χτες το απόγευμα, το ύψος βροχής στη Ζαγορά Πηλίου μέσα σε 72 ώρες ξεπέρασε τα 700 χιλιοστά. Μέσα σε 3 μέρες δηλαδή, έπεσε σχεδόν διπλάσια ποσότητα νερού από αυτήν που πέφτει στην Αθήνα σε έναν ολόκληρο χρόνο…!

Όπως πολύ σωστά επισήμανε για πολλοστή φορά το ΕΑΑ, η τοπικότητα των φαινομένων δεν είναι δυνατό να αποτυπωθεί με ακρίβεια στη Β. Εύβοια, καθώς εκεί λειτουργούν μόνο τρεις μετεωρολογικοί σταθμοί και συνεπώς, υπάρχει άμεση ανάγκη για ύπαρξη πυκνού δικτύου μετεωρολογικών σταθμών στη χώρα και ιδιαίτερα στην Εύβοια, προκειμένου να παρατηρούμε με μεγάλη ακρίβεια τα έντονα φαινόμενα.

ΣΗΜΕΡΑ
Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας και τοπικά ισχυρά φαινόμενα, με κεραυνούς, πιθανές χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους σε Κ. Μακεδονία, Θεσσαλία, Κ. Στερεά, Πελοπόννησο, Σποράδες και πιθανώς Εύβοια και το βράδυ σε Β. Αιγαίο, Α. Μακεδονία και πιθανώς Θράκη. Δυτικοί και νότιοι άνεμοι τοπικά έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 24-26 βαθμούς στα ανατολικά και νότια και έως 29-30 σε Κρήτη και Δωδεκάνησα.

ΑΤΤΙΚΗ
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, μέχρι το απόγευμα, πιθανώς πρόσκαιρα έντονες το μεσημέρι. Νοτιάδες 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 24 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι έως 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Συννεφιά κατά διαστήματα με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, την Κ/Α. Μακεδονία και το Β. Αιγαίο και στη συνέχεια σε Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Δωδεκάνησα, εξασθένηση από το απόγευμα και περιορισμό των φαινομένων στο Α. Αιγαίο. Βορειοδυτικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ τοπικά στα νότια και μικρή πτώση θερμοκρασίας, έως 20-23 βαθμούς στα κεντρικά και έως 24-26 στις Κυκλάδες και το Νότιο και Α. Αιγαίο.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών M.A. Δημοσιογράφος Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος