Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Σταδιακή βελτίωση, αλλά για λίγο

Οι τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες που είχαμε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε Α. Θεσσαλία, Α. Στερεά, Σποράδες, Εύβοια και Α. Αιγαίο έχουν ήδη αρχίσει να εξασθενούν και μέχρι νωρίς το απόγευμα θα υποχωρήσουν, ενώ στα δυτικά ήδη έχουμε μόνο λίγες τοπικές βροχές και γενικά στις περισσότερες περιοχές μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί. Θα ενταθούν όμως οι βοριάδες έως 7-8bf στο Κεντρικό και Β. Αιγαίο, ρίχνοντας τη θερμοκρασία κυρίως στα κεντρικά και βόρεια όπου δε θα ξεπεράσει τους 12-14 βαθμούς, στα υπόλοιπα βέβαια θα φτάσει τους 18-20.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι σχετικά καλός στις περισσότερες περιοχές, με λίγες μόνο τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, ενώ όμως θα πέσουν οι βοριάδες στο Αιγαίο, στο Ιόνιο οι νοτιάδες θα ενισχυθούν στα 7-8bf και το κρύο θα παραμείνει.

Από το απόγευμα της Πέμπτης όμως και μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής περιμένουμε νέα κακοκαιρία «εξπρές» από τα δυτικά, που θα επηρεάσει και τα κεντρικά και βόρεια, δίνοντας μάλιστα ξανά έντονα φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και θα ενισχυθούν εκ νέου οι βοριάδες στο Αιγαίο στα 7-8bf, παρόλο που η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο στα νότια.

Κι ενώ θα βελτιωθεί πάλι ο καιρός από το απόγευμα, το Σάββατο χαλάει ξανά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, αν και οι άνεμοι θα εξασθενήσουν λίγο και θα ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία.

Τέλος, σύμφωνα με τα τωρινά τουλάχιστον στοιχεία, φαίνεται ότι η επιδείνωση του Σαββάτου θα εγκαινιάσει μια πολυήμερη «παρέλαση» διαδοχικών κακοκαιριών, ενώ πιο χειμερινό δείχνει το σκηνικό και από άποψη θερμοκρασιών την ερχόμενη εβδομάδα…

ΣΗΜΕΡΑ
Σε Α. Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Α. Στερεά βροχές τοπικά έντονες με γρήγορη εξασθένηση τις αμέσως επόμενες ώρες και σε Α. Αιγαίο, Δωδεκάνησα τοπικά ισχυρές καταιγίδες με εξασθένηση από νωρίς το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα, τοπικές βροχές και σε Κυκλάδες, Κρήτη λίγες καταιγίδες, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο 3-5 και τοπικά 6bf και σταδιακά θυελλώδεις βοριάδες στο Β. Αιγαίο έως 8bf. Πτώση θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια, έως 12-14 βαθμούς και έως 18-20 στα υπόλοιπα.

ΑΤΤΙΚΗ
Βροχές κατά διαστήματα, με βελτίωση από το απόγευμα. Βοριάδες 4-6 και σταδιακά έως 7bf στα ανατολικά και θερμοκρασία έως 16 βαθμούς

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παρόμοιος καιρός, με γρήγορη όμως βελτίωση μέχρι το μεσημέρι. Βοριάδες 3-5bf και θερμοκρασία έως 12 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Σχετικά βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με συννεφιές και στα νότια λίγες βροχές μέχρι το μεσημέρι. Στο Ιόνιο τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, κυρίως από το απόγευμα και μετά, που το βράδυ θα ενταθούν και θα επεκταθούν στα δυτικά. Νοτιάδες στο Ιόνιο έως 7-8bf από το απόγευμα και βοριάδες έως 7bf τοπικά στο Ν. Αιγαίο, με σταδιακή όμως εξασθένηση. Μικρή περαιτέρω πτώση θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια και ίδιες περίπου θερμοκρασίες στα νότια.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος