Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Σαββατοκύριακο με καύσωνα, βροχές από Δευτέρα

Συνεχίζεται ο καύσωνας μέχρι τέλος της εβδομάδας, με τον υδράργυρο να φτάνει πάλι και τους 40-43 βαθμούς κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ενώ και οι ασθενείς άνεμοι εκεί, θα εντείνουν ακόμα περισσότερο το αίσθημα δυσφορίας… Πολύ καλύτερα θα είναι τα πράγματα στις παράκτιες περιοχές και το Αιγαίο, όπου θα φυσήξει λίγο παραπάνω από αύριο και οι θερμοκρασίες θα είναι γενικά 3-5 βαθμούς χαμηλότερες. Προσοχή στις πυρκαγιές, ειδικά από την Κυριακή που ενισχύονται οι άνεμοι…!

Τη Δευτέρα επιστρέφει η αστάθεια με μπόρες στα κεντρικά και βόρεια, αλλά θα πάρουμε και μια ανάσα αφού θα πέσει λίγο η θερμοκρασία, από την Τετάρτη όμως περιμένουμε νέα άνοδο και ξανά αφρικανική σκόνη…

ΣΗΜΕΡΑ
Καλός θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές, με λίγες απογευματινές μπόρες μόνο στα βόρεια ορεινά, θα έχουμε όμως ακόμα αφρικανική σκόνη στα δυτικά. Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 3 με 5 και μόνο στο ΝΑ Αιγαίο τα 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές, φτάνοντας και σήμερα κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 40 με 42, στη Θεσσαλία και 43 βαθμούς, ενώ σε παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

ΑΤΤΙΚΗ
Καλοκαιρία, μεταβλητοί και το απόγευμα νότιοι άνεμοι έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία 38 βαθμούς, στα παραθαλάσσια 3-4 χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές το μεσημέρι – απόγευμα, μεταβλητοί άνεμοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία, επίσης έως 38 βαθμούς.

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Συνεχίζεται η καλοκαιρία σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες μόνο μπόρες ή καταιγίδες το Σάββατο στα βορειοανατολικά ορεινά και ίσως της Θεσσαλίας, ενώ το απόγευμα της Κυριακής θα βγάλει λίγη συννεφιά στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και τοπικές βροχές.
Οι βοριάδες θα ενισχυθούν λίγο στα πελάγη φτάνοντας τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια, υψηλά επίπεδα το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα πέσει λίγο, μόνο στα βόρεια.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών & Κρίσεων
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος