Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Με ανοιξιάτικο καιρό η Τσικνοπέμπτη, από Σαββατοκύριακο επιστρέφει ο χειμώνας (video)

Με πολύ καλό καιρό θα γιορτάσουμε την Τσικνοπέμπτη, αφού θα έχουμε ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και μόνο τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί εξασθενημένοι 3-4 μποφόρ και στα υπόλοιπα οι βοριάδες δε θα ξεπερνούν τα 4-6, με σταδιακή περαιτέρω εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά, φτάνοντας και τους 18-19 βαθμούς το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια.

ΑΤΤΙΚΗ
Λιακάδα, μεταβλητοί άνεμοι 3-4 και μόνο πρόσκαιρα τώρα το πρωί βοριάδες έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επίσης ηλιοφάνεια, μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι 2-3 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιάδες έως 4 και θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Θα συνεχιστεί ο καλός καιρός, με αρκετή ηλιοφάνεια και αραιές συννεφιές κατά τη διάρκεια της ημέρας, που από το απόγευμα όμως θα αρχίσουν να πυκνώνουν και το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά ορεινά χιόνια, ενώ θα έχουμε και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από νότιες κυρίως διευθύνσεις αυτή τη φορά, δε θα ξεπερνούν τα 3-5 και από το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, δίνοντας το Σάββατο βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το ΒΑ Αιγαίο, ενώ την Κυριακή θα βρέξει κατά τόπους και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα πέσουν λίγα χιόνια στα βόρεια κυρίως ορεινά, θα ενισχυθούν οι βοριάδες στα 6-7 μποφόρ και θα πέσει η θερμοκρασία, με παγετό στα βόρεια τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, οι βροχές θα περιοριστούν κατά τόπους στα δυτικά και νότια και θα έχουμε λίγα ακόμα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι και θερμοκρασία δε θα αλλάξουν σημαντικά. Βροχερός θα συνεχίσει ο καιρός κατά διαστήματα και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος