Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – “Αρχίζουμε με βροχές, τελειώνουμε με καλοκαίρι…!” (video)

Λίγο «κλειστός» και βροχερός θα είναι ο καιρός μέχρι την Πέμπτη, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ όσο πάμε πιο νότια, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα. Οι άνεμοι θα παραμείνουν αρκετά ενισχυμένοι φτάνοντας και αύριο τα 7-8 μποφόρ τοπικά και μαζί θα συνεχίσουν να φέρνουν την αφρικανική σκόνη στα νότια και κεντρικά της χώρας. Επιπλέον, θα πέσει σταδιακά η θερμοκρασία, ιδιαίτερα την Πέμπτη οπότε και θα σημειωθούν χιόνια στα ορεινά, της βόρειας κυρίως χώρας.

Δε θα κρατήσει όμως για πολύ, καθότι ήδη από το μεσημέρι της Πέμπτης και ειδικά την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο η άνοιξη θα επιστρέψει, με άνοδο της θερμοκρασίας…

Αν και λίγο νωρίς, φαίνεται βέβαια ότι ο Απρίλης μας φυλάει μια τελευταία μάλλον έκπληξη, με ψυχρή εισβολή και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και πιθανώς χιόνια…

ΣΗΜΕΡΑ
Στα βορειοανατολικά τοπικές βροχές, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς βροχές κατά τόπους, καθώς και μεσημεριανές – απογευματινές μπόρες κυρίως στα ορεινά, ενώ θα παραμείνει και η αφρικανική σκόνης στα κεντρικά και νότια. Βοριάδες 4-6 μποφόρ στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με σταδιακή εξασθένηση και στα υπόλοιπα νοτιάδες 5-7, πρόσκαιρα στο Αιγαίο και 8 μποφόρ και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

ΑΤΤΙΚΗ
Αυξημένη συννεφιά με τοπικές βροχές, νοτιάδες και σταδιακά βοριάδες 4-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές, βοριάδες και από το μεσημέρι νοτιάδες 4-6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και θερμοκρασία έως 16 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Λίγες βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο, με σταδιακή βελτίωση από το
μεσημέρι και αφρικανική σκόνη στα νότια. Νοτιάδες 5-7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο και στα υπόλοιπα αρχικά βοριάδες και βαθμιαία νοτιάδες 3-5 μποφόρ και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος