Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Πού και πότε θα βρέξει αυτήν την εβδομάδα (video)

Δε θα λείψουν οι βροχές, καθώς και λίγες καταιγίδες αυτήν την εβδομάδα κυρίως στα βόρεια, στις περισσότερες περιοχές όμως ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ, ενώ Πέμπτη και ειδικά Παρασκευή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, θα ενισχυθούν όμως οι βοριάδες στο ΝΑ. Αιγαίο και στα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο και δε θα ξεπεράσει τους 30 με 33 βαθμούς τοπικά. Από το απόγευμα του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή, περιμένουμε εκ νέου βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ θα ανέβει ξανά λίγο η θερμοκρασία.

ΣΗΜΕΡΑ
Στην Κεντρική – Α. Μακεδονία, την Α. Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Α. Στερεά θα έχουμε τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, με βελτίωση από το απόγευμα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός. Οι βοριάδες θα φτάνουν στα νότια πελάγη τοπικά τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν αλλάζει σημαντικά.

ΑΤΤΙΚΗ
Στα βορειοανατολικά λίγες συννεφιές και πιθανές τοπικές βροχές μικρής διάρκειας, βοριάδες 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 33 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λίγες συννεφιές με τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες, με βελτίωση από το απόγευμα, μεταβλητοί άνεμοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 30 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Αρχικά καλός καιρός, όμως το μεσημέρι – απόγευμα στην Κεντρική – Α. Μακεδονία, την Α. Θεσσαλία και τις Σποράδες θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Οι άνεμοι, βορειοδυτικοί, θα φτάνουν στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, με τις μέγιστες στα ανατολικά ηπειρωτικά έως 33-35 βαθμούς.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος