Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – «Κι από το φθινόπωρο, ξανά στο καλοκαίρι…!» 

Κι από την αυξημένη συννεφιά, τις βροχές και την απότομη πτώση της θερμοκρασίας που άγγιξε μονοψήφιες τιμές νωρίς το πρωί, ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, από αύριο επιστρέφει το καλοκαιράκι για να μας φτιάξει το Σαββατοκύριακο, με τους βοριάδες να πέφτουν λίγο και τον υδράργυρο να ανεβαίνει ξανά, σε φυσιολογικά πλέον για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας το Σάββατο τους 30-32 βαθμούς τοπικά.

Μην ξεχνάμε, βέβαια ότι βρισκόμαστε πλέον κι επίσημα στο φθινόπωρο με τη χθεσινή ισημερία κι επομένως, αν και η επόμενη εβδομάδα αναμένεται ήπια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, δε θα λείψουν και πάλι οι βροχές ειδικά στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση.

ΣΗΜΕΡΑ

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια μέχρι το μεσημέρι, με πιθανώς λίγο έντονα φαινόμενα σε Βόρεια – Κεντρική Εύβοια, ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί σχεδόν σε όλη τη χώρα και μόνο στη ΝΔ. Πελοπόννησο και την Κρήτη θα βρέξει λίγο ακόμα μέχρι το βράδυ. Οι πολύ ισχυροί βοριάδες που έπνεαν ήδη από τη νύχτα θα συνεχίσουν να φτάνουν τα 4-6 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο, Νότιο κυρίως, Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία που σημείωσε πτώση 10 ολόκληρων βαθμών, δε θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς στα βόρεια, τους 24-25 στα ανατολικά και τους 26 στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

ΑΤΤΙΚΗ Αυξημένες συννεφιές με τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά, ενισχυμένοι βοριάδες έως 4-6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές, βοριάδες σε μικρή εξασθένηση έως 4-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 21 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Αρκετά βελτιωμένος καιρός και μόνο στη ΝΔ. Πελοπόννησο και την Κρήτη πιθανώς λίγες ακόμα τοπικές βροχές πολύ νωρίς το πρωί, με γρήγορη βελτίωση. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν και μόνο στο ΝΑ. Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, φτάνοντας τους 26-28 βαθμούς τοπικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου

B.Sc. Φυσικός

M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος

M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών

M.A. Δημοσιογράφος

Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος