Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Ισχυρό μελτέμι – Προσοχή στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και τις πυρκαγιές

Οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό, ειδικά την Παρασκευή σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.

Οι άνεμοι θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ τοπικά και θα επιμείνουν στα 6-7 μποφόρ, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια τμήματα, μέχρι και τη Δευτέρα, γεγονός που θα δυσκολεύσει τις μετακινήσεις με θαλάσσιες συγκοινωνίες, αλλά θα αυξάνει σημαντικά και τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Όσο για τη θερμοκρασία, θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά, φτάνοντας κατά τόπους και τους 36-37 βαθμούς, ενώ λίγο καλύτερα τα πράγματα θα είναι στα νησιά λόγω του βοριά, όπου δε θα ξεπερνά τους 32-34 τοπικά, ενώ από την Τετάρτη θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Τέλος, αρκετή ηλιοφάνεια θα συνεχίσει να επικρατεί στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση τα βορειοδυτικά μέχρι τη Δευτέρα, όπου θα σημειώνονται μπόρες ή και καταιγίδες, κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας.

Αναλυτικότερα:

Παρασκευή

Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση τη Δυτική – Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και πιθανώς τη Δ. Στερεά και τα ορεινά της Πελοποννήσου, όπου θα έχουμε μεσημεριανές – απογευματινές μπόρες. Οι βοριάδες θα φτάνουν στο Αιγαίο και τα 7-8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35-37, στα δυτικά κατά τόπους και τους 38 βαθμούς.

Αττική

Λιακάδα, με πολύ ενισχυμένους βοριάδες στα ανατολικά έως 7-8 μποφόρ και θερμοκρασία έως 37 βαθμούς και στα ανατολικά 3-4 χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες συννεφιές τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, με πιθανές μπόρες στα γύρω ορεινά, μεταβλητοί άνεμοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 35 βαθμούς.

Σάββατο Κυριακή

Από τις μεσημβρινές ώρες σε Δυτική – Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο και πιθανώς Δ. Στερεά θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες, που θα επιμείνουν και το βράδυ στη Δυτική – Κ. Μακεδονία και θα συνεχιστούν εκεί και την Κυριακή, με κάποιες επιπλέον μπόρες στα δυτικά. Οι βοριάδες θα φτάνουν στο Αιγαίο τοπικά 6-7 μποφόρ και η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει τοπικά στα ηπειρωτικά και τους 35-37 βαθμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος