Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι όλη την εβδομάδα (video)

Μια αρκετά βροχερή εβδομάδα μόλις ξεκίνησε αφού ήδη από σήμερα μας επηρεάζει μια 3ήμερη μεταβολή που θα δώσει αρκετές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τα δυτικά, ενώ από τη νύχτα και κυρίως αύριο θα διαπεράσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και την Τετάρτη κυρίως τα ανατολικά.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης θα αρχίσει να εξασθενεί και ο καιρός θα βελτιωθεί, για λίγο όμως καθώς από την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή ξεκινά νέος γύρος…

Αξίζει να σημειωθεί η πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα από σήμερα το απόγευμα στα δυτικά, αύριο σε Ιόνιο και Πελοπόννησο και μεθαύριο σε Θεσσαλία, Σποράδες και Εύβοια, ενώ δεν αποκλείεται και η Αττική από αυτά, καθώς και οι θυελλώδεις βοριάδες την Τετάρτη που θα φτάνουν στο, Βόρειο κυρίως, Αιγαίο και τα 8 μποφόρ και θα ρίξουν τη θερμοκρασία σταδιακά, όχι όμως σημαντικά τουλάχιστον για τα νότια της χώρας.

Βροχές και καταιγίδες, πιθανώς τοπικά έντονες από το απόγευμα, στο Ιόνιο και τα δυτικά και λίγες βροχές σταδιακά στα πιο κεντρικά. Νοτιάδες 3-5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, έως 14-17 βαθμούς στα βόρεια, έως 19-20 στα κεντρικά και νότια και σε Κρήτη – Δωδεκάνησα έως 22 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ

Λίγες συννεφιές που σταδιακά θα αυξηθούν και τη νύχτα θα δώσουν λίγες βροχές. Νοτιάδες 3-4 και βαθμιαία 5 μποφόρ στα ανατολικά και θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρόμοιος καιρός, με ακόμα λιγότερες συννεφιές που όμως σταδιακά θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να βρέξει τοπικά από το απόγευμα. Νοτιάδες 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 17 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ

Βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και το Κεντρικό και Β. Αιγαίο. Τοπικά έντονα φαινόμενα σε Ιόνιο, Πελοπόννησο. Σταδιακά βοριάδες έως 6 μποφόρ στα πελάγη και θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου

B.Sc. Φυσικός – M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος – M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών – M.A. Δημοσιογράφος – Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος