Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Ήλιος και απογευματινές μπόρες – Επιδείνωση το Σαββατοκύριακο

Λίγες βροχές και καταιγίδες αφήνει ακόμα πίσω της η κακοκαιρία, όχι όμως ανησυχητικές, ενώ από την Τρίτη και για όλη την εβδομάδα ο καιρός βελτιώνεται και θα έχουμε αρκετό ήλιο με άνοδο της θερμοκρασίας και μόνο τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες τη συνήθη αστάθεια με τις τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο με τοπικές βροχές, λίγες καταιγίδες και ενισχυμένους βοριάδες, ενώ από την άλλη εβδομάδα και τουλάχιστον μέχρι τις 25 του μήνα τα στοιχεία δείχνουν καλοκαιρία, με τη μεσημεριανή αστάθεια να περιορίζεται κυρίως στα βόρεια και άνοδο της θερμοκρασίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές και ειδικά στα δυτικά, με εξαίρεση τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη το πρωί που θα έχουμε συννεφιές με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες, με σταδιακή όμως βελτίωση.

Επιπλέον, το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν συννεφιές και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 3-5 και στο Αιγαίο τοπικά τα 6 μποφόρ και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία, έως 30-32 βαθμούς τοπικά.

ΑΤΤΙΚΗ

Λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια βελτίωση. Βοριάδες 3-5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 30 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ηλιοφάνεια και τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες λίγες συννεφιές με τοπικές μπόρες ή καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Βοριάδες 3-5 το πρωί και από το μεσημέρι ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι και θερμοκρασία έως 31 βαθμούς.

ΤΡΙΤΗ

Αρκετός ήλιος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά συννεφιές με τοπικές μπόρες και στα ορεινά λίγες καταιγίδες. Βοριάδες 3-5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο, έως 30-32 βαθμούς.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος